Info om seriespel och riktlinjer

I Spårvägens Tennisklubb vill vi göra seriespelet till en viktigare del av verksamheten. Detta för att utveckla verksamheten och skapa en starkare klubbkänsla. Som Spårvägare kämpar, firar och sörjer vi ihop. Seriespel är givande i alla åldrar. För yngre är det en bra introduktion till matchspel och för äldre är det tuff och nyttig matchträning. För klubben är vinsten, representation och marknadsföring. Att ha slagkraftiga junior-, veteran- och A-lag på både dam- och herrsidan är kvitton på en stark och vital verksamhet. 

Klubben subventionerar veteranlag med 50% och A-lag och juniorlag med 100% i seriespels och kringliggande avgifter.

För spelare som representerar Spårvägens Tennisklubb gäller följande

• Spelaren representerar något större än oss själva – vår klubb. Därför ska vi alltid sträva efter att uppträda schysst och korrekt

• Spelaren skall alltid följa klubbens värderingar och Fair Play-kod. Det vill säga visa respekt mot sin motståndare och arrangör och alltid uppträda rättvist, ärligt och efter bästa förmåga. 

• Spelaren bör spela i SPTK:s klubbkläder

• Spelaren måste ha spelarlicens samt vara registrerad som spelare för Spårvägens Tennisklubb. (Licens betalas via denna länk. https://svtf.tournamentsoftware.com

• Spelaren måste vara medlem i klubben

Veteranlag

Lagledaren för varje lag ansvarar för att ha koll på regler, boka upp banor, lägga in resultat, fixa bollar och fika.

Laguttagningen görs av lagledaren i samråd med spelarna. Klubbens rekommendation är att lagen strävar efter en så jämn matchfördelning som möjligt. 

Lagen ska prioritera spelare som är aktiva i klubben när det gäller både träning och match. 

Alla lagen är öppna och ska inte uppfattas som kompisgäng. Den spelare som är intresserad och håller måttet ska välkomnas in och få chansen att delta.

Juniorlag

Tränarstaben tar ut lagen. 

A-lag

Lagledaren tar ut det lag som hen anser ha störst chans att vinna matchen. Det gäller både singel och dubbel så länge matchen har någon betydelse för seriens utgång.  Klubbens Herrar A och Damer A har följande förmåner: 1 träningstid kvällstid. Rabatterad banhyra dagtid 10-15.

Övrigt 

Seriematcher kommer att spelas fredagskvällar från kl. 18 och lördagseftermiddagar från kl. 15. 

KOM IHÅG

Att få representera Spårvägen är ett privilegium.