Är du vår nya medlems & ekonomiansvarig?

Är du vår nya medlems & ekonomiansvarig?


Stockholm trevligaste tennisklubb är nu på jakt efter sin första in-house Ekonomi- och medlemsansvarig!

Spårvägens tennisklubb växer och nu har det blivit dags för klubben i Kärrtorp att ta hem ekonomin. Därför letar vi just nu efter en trygg, lugn och öppen ekonom som vill byggare vidare på Spårvägens ekonomi och ta det till nästa nivå. Under ditt mandat och i din roll kommer du ha du ansvar för två delar i Spårvägens verksamhet: ekonomin samt medlemsservicen i form av receptionen/kafét och shopen som är centrum av tennisklubben.

·       Du kommer stötta verksamhetschef och övriga i teamet när det kommer till ekonomi, medlemsservice, administration och rutiner.

·       Du kommer ta över löpande bokföring och är vid det här laget väldigt van att jobba med verktyg som Visma och Fortnox. Men du kommer även vara kontaktperson för Spårvägens externa revisionsbyrå Grant Thorton.

·       Du kommer att ta lead på att ansvara för receptionen och kafét, inklusive leveranser, lägga beställningar, logistik i kafét och bemanna kaféet under ordinarie öppettider.

·       Du kommer bidra med att vara tryggheten i en miljö av sport-konstnärer. Koordinera, projektledare vid behov och samarbeta med olika personligheter är något som upplevs stimulerande för dig.


Medan du socialiserar dig med klubbmedlemmar som umgås i hallen faller det naturligt för dig att kunna ha tentakler utåt och diskret snappa upp på vad olika målgrupper önskar se i kaféets utbud. Genom naturliga interaktioner med medlemmarna kommer idéer till hur optimera receptionen/kaféet och verksamheten som för dig är självklart att sedan ta vidare till teamet och verksamhetschefen. Du kommer vara en stor anledning till varför medlemmar fortsätt upplever att Spårvägen är Stockholms trevligaste och mest varma tennisklubb. 

För att trivs i rollen och som en i teamet på Spårvägen tror vi att du har bakgrund från:

·       Du är eventuellt ekonom, kanske drivit ett café eller butik med ansvar för ekonomi men är på jakt efter jobb i en lugnare (om än dynamisk) miljö. Du kanske vill jobba nära hemmet, natur, för en förening där du har mycket frihet under ansvar och kan arbeta varierat.

·       Du har tidigare jobbat som ekonomiassistent, bokföringsassistent, redovisningsassistent eller ansvarat för ekonomin på ett företag.

·       Antagligen har du vid något tillfälle varit aktivt engagerad i en idrottsförening, ideellt eller som anställd. Eller arbetat med civilsamhället.

Som person är du självgående, tar egna initiativ, driver på, ser lösningar och arbetar proaktivt. Planera, noggrannhet, felsökning och gå till botten med saker kommer naturligt. Även om du inte är en projektledare så har du en projektledarådra i dig som kan kickas igång när det behövs. Samtidigt besitter du en flexibilitet och är förändringsbenägen – att initiera nya projekt som förbättrar den dagliga verksamheten välkomnas och varje dag i en tennisklubb är aldrig sig lik. Förändringar är en del av vardagen och du är övertygad om att du enkelt kunna  hitta lugnet och spänningen i det. Du är naturligt social och är naturligt öppen för alla olika typer av människor. Du är ödmjuk, prestigelös och har ett naturligt tålamod och intresse för föreningslivet och sport. Passion för racketsport är inget måste, det kommer du vaggas in i 🙂

Tjänsten är till 100%. Tiderna i reception/kafé/shop är fasta under eftermiddagarna, medan det finns en viss flexibilitet i ekonomiarbetet. 

Spårvägen tennisklubb tillhandahåller kollektivavtal.

Ansökan skickas tillsammans med CV till: frej.johnson(a)sparvagentennis.se

Intervjuer och urval sker löpande
Tillträde: Augusti 2023

Spårvägens Tennisklubb Kärrtorpsvägen 5 121 06, Johanneshov Tel: 08 649 50 25