KM-2022 resultat och referat

KM-2022 resultat och referat

Årets KM blev en lyckad tillställning med många spännande matcher.

Vi säger bra jobbat till alla deltagare som ställde upp, tack för fina insatser och stort GRATTIS till alla segrare!

I herrsingel A vann något överraskande den matchvane och sluge veteranen Henrik Andersson en taktiskt välspelad final mot servekanonen och fysfenomenet Fred Jansson som till vardags spelar i Spårvägens herrlag. Fred fick genom sin serve och forehand många chanser men lyckades inte tränga igenom Anderssons bollsnåla, småländska försvar som för dagen var strået vassare.

I herrsingel B var Jacob Nilsson en kandidat från segern till start. Dock började problemen redan tidigare i turneringen då Jacob några matcher innan finalen drabbats av inflammation i sin arm. I en närmast heroisk insats i finalen tömde Jacob sin sista energireserv och lyckades till slut vinna en hård kamp mot Tom Eriksson, klubbens troligen mest positiva medlem, väl värd sin finalplats. Kämpainsatsen var sällan skådad på bana 4 och det var stående ovationer och tårar efter matchbollen.

I damsingel briljerade våra juniorer och den kyliga Olivia Lindstedt lyckades med sitt stora och kreativa spel vinna över hårtslående Liv Björklund som visat hög klass på sitt spel i vägen till final. Båda tjejerna visade prov på moget matchspel och fair play och har en fin tävlingskarriär framför sig.

I juniorsingel hård boll dominerade ytterligare en Lindstedt, nämligen lillebror Sander som med sin fysik och fina grundslag manövrerade ut Svante Norling. Sander spelade formstarkt och med klass. Svante visade fin form på vägen till final, men var något besviken efteråt då han inte fick ut sitt spel under just sista matchen.

I juniorsingel maxiboll vann den kylige och bollsäkre Gustav Strömberg mot hårtslående topspinspelaren Knut von Haslingen. Gustav var iskall och visade på stor mental styrka och säkerhet genom hela turneringen. Knut gjorde en bra turnering men lyckades i finalen inte rå på Strömberg som hade stängt hela baslinjen och spelade som en vägg.

I premiärsingel vill vi gratulera alla spelare som vågade vara med. Premiärsingel är klassen för dig som aldrig tävlat (eller tävlat jättelite) förut. Den fysiskt vältränade Rafael Campos stod till slut som segrare mot finaltippade Mattias Almén som visat hög form på sign-in i veckorna innan turneringen.

I herrdubbel lyckades också några av våra tävlingsjuniorer gå hela vägen. Jakob Boberg och Charlie Swindell var en perfekt kombination för att vinna KM där Jakob står för de hårda servarna och Charlie för det känsliga nätspelet. Båda killarna har spelat många matcher för våra pojklag och har trots sin ringa ålder skaffat sig gedigen dubbelrutin, vilket till slut gav dem segern mot Tom Eriksson och Marcus Palmqvist som också visade på fint dubbelspel på vägen till final.

I damdubbel blev det även där en juniorfinal mellan Liv Björklund och Maja Sandström mot Olivia Lindstedt och Hanna Hambeck där den hårtslående paret Björklund/Sandström drog det längsta strået i en underhållande final som bjöd på många roliga dueller. Sandström/Björklund var samspelta och minimerade sina misstag, vilket till slut gav dem segern.

Mixeddubbel. I en final där ålder gick före skönhet vann Vendela Nordling och Jacob Nilsson mot syskonparet Olivia och Sander Lindstedt. Jacobs hårda serve och Vendelas fina baslinje- och volleyspel blev för svårt för Lindstedts som ändå tagit fina skalper på väg till final och visat på stor potential för framtiden.

Stort tack alla spelare, publik, ledare och domare för ett fint KM!

Nedan redovisas vinnare i respektive klass:

Herrsingel A
1Henrik Andersson
2Fred Jansson
3/4John Dunér
3/4Robert Swindell
Herrsingel B
1Jacob Nilsson
2Tom Eriksson
3/4Alan Wright
3/4Samuel Sjöblom
Damsingel
1Olivia Lindstedt
2Liv Björklund
3/4Hanna Hambeck
3/4Ping Höjding
Juniorsingel hård boll
1Sander Lindstedt
2Svante Norling
3/4Matteo Mannerstråle
3/4Vera Marletta
Juniorsingel maxi boll
1Gustav Strömberg
2Knut Von Haslingen
3/4Allan Ekenbark
3/4Betty Brusewitz
Premiärsingel
1Rafael Campos
2Mattias Almén
3/4Andreas Koivuniemi
3/4Patrick Spets
Herrdubbel
1Jakob Boberg
Charlie Swindell
2Tom Eriksson
Marcus Palmqvist
3/4Martin Drejenstam-Johansen
Petter Törnqvist
3/4Niclas Gillqvist
Viktor Nordenskiöld
Damdubbel
1Liv Björklund
Maja Sandström
2Hanna Hambeck
Olivia Lindstedt
3/4Lo Jivenius
Irma Palmqvist
3/4Sofia Bruto
Katarina Fredén
Mixeddubbel
1Vendela Nordling
Jacob Nilsson
2Olivia Lindstedt
Sander Lindstedt
3/4Ping Höjding
Lars Höjding
3/4Irma Palmqvist
Peter Nilsson